Nog geen besluit over kandidatenlijst VHP
17 Mar 2015, 02:00
foto


De VHP-top heeft maandagavond geen besluiten genomen over de kandidaten voor de dertien posities die deze partij heeft op de kandidatenlijst van V7 voor De Nationale Assemblee. De problemen doen zich vooral voor in Saramacca en Commewijne, waar er twee kandidaten zijn. Starnieuws verneemt dat later op de dag met hen zal worden gesproken. Sheilendra Girjasing (Commewijne) en Mahinder Jogi (Saramacca) willen voor nog een termijn gaan.

Van de acht Assembleeleden die de VHP nu heeft, komt minstens de helft niet meer terug. De hoofdbestuursleden Radjkoemar Randjietsingh, Mahinder Rathipal, Ganeskoemar Kandhai en Lekhram Soerdjan zullen niet meer op de kandidatenlijst voorkomen. Wie zeker terugkeert, is voorzitter Chan Santokhi en ook de positie van Asiskumar Gajadien is vrij zeker. Ook in Wanica zijn er nog te veel personen die graag op de kandidatenlijst willen prijken.

Deze week zal de knoop binnen de partij worden doorgehakt. De partijleiding wil oplossingen bereiken door met de mensen te praten. Binnen V7 hebben alleen Pertjajah Luhur en de Surinaamse Partij van de Arbeid hun kandidaten gepresenteerd.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May