Caricom-landen overwegen gezamenlijke arbitragewet
16 Mar 2015, 21:30
foto
Deelnemers aan de discussie over een gezamenlijke arbitragewetgeving voor Caricom-landen.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) heeft afgelopen weekend op uitnodiging van Impact Justice, op Trinidad deelgenomen aan een discussie over de noodzaak van een arbitragewet voor Caricom-lidlanden. De wet spitst zich toe op het oplossen van geschillen tussen ondernemers en moet partijen de mogelijkheid bieden hun geschillen aan een arbitrage-instituut voor te leggen in plaats van de rechter.

Velma Newton van Impact Justice heeft in 1992 al een draft gemaakt over dit onderwerp en bij de discussie ‘A Model Arbitration Law for Caricom Member States’, is haar model als uitgangspunt gebruikt. Enkele Caricom-landen kennen een arbitragewet die dateert uit 1800 en heden ten dage niet wordt gebruikt. De eerste vergadering van Caricom-landen heeft een discussie teweeggebracht over de noodzaak voor een gezamenlijke arbitragewet.

Newton is ook degene die de discussie geïnitieerd heeft. Een wetgeving voor het Caricom-gebied zal de economie van deze landen bevorderen, zegt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May