Ramdjielal verliest kort geding VHP
16 Mar 2015, 09:00
foto


Aanand Ramdjielal is zojuist in het ongelijk gesteld in het kort geding dat hij had aangespannen tegen de besluiten en beslissingen van het VHP-bestuur. Ramdjielal die adviesraadslid is van de VHP, zegt dat de rechter op puur technische gronden het vonnis heeft geveld. Ook het algemeen belang zou daarbij een rol hebben gespeeld volgens Ramdjielal. Politieke partijen die willen meedoen aan de verkiezingen van 25 mei, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven bij het Centraal Hoofdstembureau.

Twaalf weken na het partijcongres op 31 augustus vorig jaar stapte Ramdjielal naar de rechter om zijn gelijk te zoeken. Hij eiste dat alle besluiten en beslissingen die waren genomen op de partijraadsvergadering nietig zouden worden verklaard. “De besluiten en beslissingen van het hoofdbestuur zijn in strijd met de statuten,” vindt Ramdjielal.

Hij blijft erbij dat de intentieverklaring voor samenwerking met de andere politieke partijen nietig moet worden verklaard. Hij vindt dat het hoofdbestuur niet bevoegd is om die intentieverklaring te tekenen. “In de statuten staat duidelijk aangegeven dat niet de partijraad maar het partijcongres bevoegd is tot deze handelingen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May