Venezuela krijgt steunbetuiging tegen VS uit Paramaribo
16 Mar 2015, 01:00
foto
Inheemsen voeren een dans uit voor 'goede energie en bescherming' van Venezuela.


Een groep mensen heeft zondag de agressie van de Verenigde Staten (VS) tegen Venezuela scherp afgekeurd. De VS vindt dat Venezuela een buitengewone bedreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid en buitenlands beleid is." Deze uitspraken van de VS werden veroordeeld bij het beeld van Simon Bolivar aan het Kerkplein. De mensen willen hiermee een sterke boodschap sturen en hun solidariteit betuigen van het Venezolaanse volk. De groep bestond uit vrienden van Venezuela, inheemsen, Cubanen en Venezolanen die in Suriname wonen.

De Cubanen die hier een sport- en gezondheidsmissie uitvoeren, overhandigden een document van solidariteit aan de Venezolaanse diplomatieke vertegenwoordiging in Paramaribo. Zij veroordelen "de nieuwe daad van inmenging en de vele andere om de Bolivariaanse revolutie te stoppen". De ambassadeur van Cuba in Suriname, Julio Solis Ferreiro, veroordeelt de actie en beschrijft het als 'ondenkbaar en belachelijk. Hij kan zich niet indenken dat de VS van mening is dat Venezuela een bedreiging voor hem vormt.

Namens de inheemse bevolking zei Stanley Hubert Liauw-Angie dat het vredesproces in Latijns-Amerika wordt veroordeeld en verwerpt elke poging tot inmenging in de regio. Er werd een gedicht van Michael Slory voorgedragen over Simón Bolívar. Er werd een dans uitgevoerd om 'goede energie en bescherming' aan te trekken voor het volk van Venezuela.
De Venezolaanse ambassadeur, Olga Díaz Martínez bedankte eenieder voor de ontvangen steun. "Dit is nog maar het begin van een strategie die gebruikt wordt om Venezuela en zijn democratisch gekozen president, Nicolas Maduro te schaden".

Intussen heeft het parlement van Venezuela ermee ingestemd dat Maduro meer macht krijgt om de strijd tegen de VS aan te kunnen binden. De komende negen maanden mag de Venezolaanse president per decreet regeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May