Hooghart: Mijn woord is sterker dan een notariële akte
16 Mar 2015, 00:00
foto
Vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart


Hoewel op papier nog niks getekend is, gaat vakbondsleider Ronald Hooghart, voorzitter van Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO), ervan uit dat de samenwerking met NDP nog recht overeind staat. Hooghart antwoordt op een vraag van Starnieuws dat in de afgelopen periode hij en president Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, goede vrienden zijn geworden. "Mijn woord is sterker dan een notariële akte", stelt Hooghart.

De vakbondsleider/politicus zegt dat hij nog nooit ergens is weggegaan uit zichzelf. "Mensen hebben mij weggejaagd, dan heb ik geen andere keus. Ik ben niet uit de NPS gegaan, ik ben weggejaagd. Ik laat niemand in de steek, maar als iemand mij niet wil, dan pas ga ik weg", legt de vakbondsleider/politicus uit.

De politieke partijen hebben deze week nog om aan te geven of ze alleen de verkiezing ingaan, of in combinatie. Hooghart wordt niet benauwd van de tijdsdruk. "Wij kunnen deze week de zaken nog in orde maken", zegt hij. De NDP is van plan om zich zaterdag, op de laatste dag, aan te melden bij het Centraal Hoofdstembureau. Deze partij heeft zich ontdaan van de partners van Mega Combinatie. Met geen van de partijen wordt de samenwerking voortgezet. Hoewel er gesprekken zijn gevoerd met diverse partijen, is er met niemand nog een samenwerkingsovereenkomst getekend. De ABOP en de PALU hadden graag met de paarse partij in zee willen gaan, maar zij werden afgewezen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May