Paal: Zelfs in een bakba winkri heb je mensen nodig
15 Mar 2015, 10:00
foto
Anton Paal: De eerste zetel is voor de combinatie waar PALU in zit. (Foto: René Gompers)


De leiders van PALU zijn er van verzekerd terug te keren in de regering. “Niemand is in staat een land alleen op te bouwen. Het is geen bakba winkrie”, zei PALU-topper en assembleelid Anton Paal op de feestvergadering zaterdagavond. “En zelfs in een bakba winkri heb je mensen nodig om je te helpen.” De NDP gaat niet langer samenwerken met de PALU. De rood-groene partij gaat samenwerken met de ABOP. De partij voelt zich net als de ABOP geroepen om wederom deel uit te maken van de regering.

“We hadden ons niet vergist toen wij vonden dat wij samen een nieuw Suriname moesten bouwen”, haalde Paal aan. “We hebben in alle oprechtheid meegedaan om in harmonie het land op te bouwen. Als dat niet meer kan, zullen we doorgaan met andere partners.” PALU had net als ABOP erop gerekend op dezelfde regeervoet door te gaan. Gedacht was aan gezamenlijk de verkiezingen in te gaan. De NDP heeft geweigerd en gaat alleen de verkiezingen in. Paal vindt dat de PALU zijn best heeft gedaan. Het besluit van de NDP kan hij niet begrijpen omdat de verworvenheden tijdens deze regeerperiode samen zijn gerealiseerd, geeft hij aan.

“Zij die denken het alleen te kunnen, do kor’ den krabjasi”, merkte Paal op. “Niemand is in staat het alleen te doen.” PALU zal er alles aan doen om weer regeermacht te verwerven. Samenwerking is de sleutel voor het halen van dat doel, benadrukte Paal. “We gaan Coronie winnen”, garandeerde hij. “De eerste gewonnen zetel in het land zal van de combinatie komen waar PALU in zit.”
PALU heeft besloten met de ABOP samen te werken. De ABOP is onderdeel van de Alternatieve Combinatie, die als doel heeft de aangewezen partner te zijn bij het vormen van de nieuwe regering. Hierin zit ook de KTPI die deel uitmaakt van de huidige regering. Jim Hok, voorzitter van PALU haalde aan dat de Mega Combinatie door een onzichtbare hand gevormd is. “Ik zeg u dat het dezelfde hand is die ons weer samenbrengt.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May