Drie ontwerpwetten en begrotingsbehandeling op DNA-agenda
13 Mar 2015, 08:00
foto


De Nationale Assemblee (DNA) heeft voor vandaag een volle agenda. Voor half tien is de openbare vergadering uitgeschreven, waarbij voorzitter Jennifer Simons hoopt in korte tijd de wijziging van de Auteurswet erdoor te hebben. Op de agenda staat ook de wetswijziging waarbij geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee in orde worden gemaakt. De derde wetswijziging heeft te maken met het alsnog in orde maken dat de 'Revo-ministers' een vergoeding krijgen. Zij hebben gediend in de jaren tachtig.


In de avond is er door de initiatiefnemers onder leiding van Simons verder gesleuteld aan de ontwerpwet wijziging Auteurswet. Assembleeleden is gevraagd om schriftelijk hun commentaar in te leveren. Vandaag komen enkele initiatiefnemers aan het woord, die zullen ingaan op de wijzigingen die zijn voorgesteld gisteren.

Voor 12.30 uur is de openbare vergadering uitgeschreven voor de behandeling van de begroting van 2015. Simons vroeg de regering om rekening mee te houden dat de tijd gewijzigd zal worden. Afhankelijk van hoe de eerste vergadering loopt, zal worden vastgesteld hoe laat begonnen wordt met de begrotingsbehandeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May