SRS weigert spotje van NPS af te draaien
13 Mar 2015, 04:00
foto


John van Coblijn, voorzitter van NPS-afdeling Paramaribo, heeft er totaal geen begrip voor waarom de aangeboden advertentie niet mag worden uitgezonden op staatsradio SRS. Het spotje is één keer afgedraaid, waarna het uit de uitzending is gehaald door Guno Ravenberg, lid van het managementteam. De NPS-topper zegt aan Starnieuws dat deze houding van de SRS niet geaccepteerd kan worden. Ravenberg om commentaar gevraagd, valt achterover dat Van Coblijn de media heeft opgezocht, terwijl hij hem uitgelegd heeft waarom dat spotje niet kan worden afgedraaid op de SRS.

Ravenberg benadrukt dat alle politieke partijen gebruik mogen maken van de SRS, maar dan moet het aangeboden materiaal worden beoordeeld. Van Coblijn kwam donderdag kort vóór twee uur naar de SRS en wilde het spotje vóór en na Bakana Tori op de radio hebben. "Ik dacht dat het om een aankondiging van een massameeting ging. Zonder het vooraf te beluisteren, heb ik aan de studio gevraagd om het spotje af te draaien, terwijl Van Coblijn nog ter plaatste was. Toen bleek het om een mening te gaan van iemand die beledigend bezig was", legt Ravenberg uit. "Het blijkt niet duidelijk dat het gaat om een NPS-spotje, waardoor het lijkt alsof de SRS dit uitzendt", zegt Ravenberg. In een NPS-programma zou hij geen bezwaar hebben als het spotje werd afgedraaid, maar dit is buiten elk kader.

Van Coblijn vindt dat Ravenberg of de SRS niet voor de NPS bepaalt hoe een spotje in elkaar gezet moet worden. Op het eind van het spotje is het duidelijk te merken dat het om een boodschap van de NPS gaat. "Wij hebben betaald voor de advertentie en hebben een kwitantie ontvangen. Het spotje is niet opruiend". Uit de overgelegde kwitantie blijkt dat SRD 70 is betaald. "Wij hebben Van Coblijn gelijk gezegd dat hij zijn geld direct terug mag nemen. Hij heeft dat niet gedaan en pakte de kwitantie en is weggegaan. Hij heeft het wisselgeld niet eens genomen, want hij had betaald met een biljet van SRD 100", deelt Ravenberg mee.

Ravenberg merkt op dat hij openstaat voor eenieder en geen spanningen wil hebben. "Ik voel me nu in een val gelokt door iemand op wie ik goed ben en heb te goeder trouw het spotje afgedraaid. Achteraf blijkt het dat de persoon misbruik heeft gemaakt van mijn vriendschap. Daarna gaat hij gelijk naar de media om mij zwart te maken", stelt Ravenberg. Hij is van plan vandaag het publiek te laten beoordelen of het spotje wel door de beugel kan. Van Coblijn voert aan dat via SRS van alles en nog wat van de NDP wordt uitgezonden. Hij vindt dat SRS spijkers op laag water zoekt en de NPS geen toegang geeft op de staatszender.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May