Zware aardbeving schrikt Colombia op
11 Mar 2015, 11:00
foto


Colombia is opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. Verschillende gebouwen in de Bogota en andere steden trilden tijdens de beving. De bewoners zijn in paniek de straten opgerend. Tot nog toe zijn er geen meldingen van ernstige letsels of aanzienlijke schade.

Het epicentrum van de beving dinsdag lag in de buurt van de oostelijke stad Bucaramanga, ongeveer 272 kilometer ten noordoosten van Bogota, meldt de Amerikaanse Geologische Dienst. Maar op een diepte van 147 km in de grond, was de beving hevig. Dat heeft waarschijnlijk de ernstige schade beperkt.

Lokale media in Colombia meldt dat de beving ook is gevoeld in Medellin, de grootste stad van het land. Ook in Venezuela dicht bij de grens in Maracaibo en San Cristobal, is de beving gevoeld. "Het is 20 jaar geleden dat het zo schudde," zegt de 65-jarige straatverkoper in Bogota, Ismael Oviedoi. "Het maakte me bang."

Colombia dat overwegend bergachtig is, ligt in het aardbevingsgebied dat bekend staat als ‘ring van vuur.’ Kleine bevingen worden soms gevoeld in Bogota, maar ze zijn zelden zo sterk. Een sterke aardbeving in 1999 heeft aan zo’n duizend mensen het leven gekost in de grote steden in Colombia, dat bekend staat om zijn koffie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May