Soemita: Somohardjo is niet correct bezig
12 Mar 2015, 08:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


KTPI-voorzitter Willy Soemita is niet te spreken over uitlatingen die gedaan worden over hem door Paul Somohardjo, partijleider van Pertjajah Luhur (PL). Soemita voert aan dat zijn partij niet tevreden was met de posities die ze toebedeeld kreeg en daarom uit V7 is gestapt. "Wij zijn echt niet omgekocht door de NDP of wie dan ook. Ik vind het erg dat de PL-voorzitter zulke haatdragende opmerkingen maakt", zegt Soemita aan Starnieuws.

De politicus merkt op dat in goede vrede de KTPI uit V7 is gegaan. Er is een gesprek gevoerd met coördinator Chan Santokhi. "Achteraf wordt door de PL-voorzitter allerlei zaken naar ons hoofd geslingerd. Dit is niet correct. Ik vind dit heel jammer. Het lijkt alsof hij door haat wordt gedreven omdat president Desi Bouterse hem uit de coalitie heeft gezet", stelt Soemita.

De KTPI heeft in een vroeg stadium de coalitie laten weten dat de partij gesprekken met andere partners zal voeren met het oog op de komende verkiezingen. Hier was er geen bezwaar tegen. Soemita zegt dat de KTPI besloten heeft om met de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) samen te werken. Er zijn samen gesprekken gevoerd met de NDP en ABOP. Besloten werd om met de ABOP in zee te gaan, waarbij de Alternatieve Combinatie is opgericht. Soemita begrijpt niet waarom Somohardjo zich hier niet bij kan neerleggen en steeds aanvallen pleegt op hem. "Ik ben iemand die van vrede houdt en geen ruzie maakt met wie dan ook. Wij moeten respect hebben voor elkaars mening", vindt Soemita.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May