AZP voert succesvolle oogmissie uit op Curaçao
10 Mar 2015, 22:00
foto
Oogarts Stephen Palm wordt begeleid door zijn collega, Jerrel Pawiroredjo van het Suriname Eye Centre.


Het Suriname Eye Center van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft van 3 tot 7 maart een technische en deskundige steun gegeven aan het Advent Ziekenhuis te Curaçao. Hiervoor is de oogarts Jerrel Pawiroredjo speciaal naar Curaçao afgereisd. Na het vertrek van de enige netvlieschirurg van Curaçao moesten de patiënten geruime tijd naar Colombia uitgezonden worden voor verdere behandeling.

De ervaren lokale oogarts Stephen Palm heeft recent gedurende drie maanden een spoedcursus in Nederland gevolgd om de behandelingen te kunnen overnemen. Voor de heropstart van deze behandelingen is door het Advent Ziekenhuis opnieuw geïnvesteerd in apparatuur en instrumenten. Er is op Suriname het beroep gedaan om dokter Palm verder te trainen en te ondersteunen bij de heropstart. Het ging hierbij vooral om gecompliceerde oogafwijkingen ten gevolge van suikerziekte waarmee de Surinaamse netvlieschirurgen in de afgelopen jaren veel ervaring hebben opgedaan.

Tijdens de missie in het Advent ziekenhuis te Curaçao zijn acht patiënten met succes geopereerd. Het Advent ziekenhuis is blij met de steun van Surinaamse zijde en tevreden dat de operaties succesvol zijn verlopen.
In mei en augustus zullen er vervolgmissies vanuit Suriname plaatsvinden, meldt het AZP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May