Juridische Commissie Verkiezingen geïnstalleerd
10 Mar 2015, 16:00
foto
Leden van de Juridische Commissie Verkiezingen. (Foto: Biza)


De Juridische Commissie Verkiezingen Verkiezingen, onder leiding van Maderiel Isselt van het kabinet van de president, is vandaag geïnstalleerd door minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken. Hij zei tijdens de officiële plechtigheid dat installatie van de commissie noodzakelijk is voor de stembusgang.

Overeenkomstig de verkiezingswetgeving zijn er diverse wettelijke voorzieningen getroffen voor beroepsmogelijkheden bij de president. Dit geeft rechtszekerheid voor het nemen van objectieve en definitieve besluiten in beroepskwesties.
Met de instelling van de Juridische Commissie Verkiezingen 2015 wordt ernaar gestreefd de naleving van de beroepsprocedure conform de wetgeving te garanderen en dat beroepskwesties op een juridisch correcte wijze zullen worden afgehandeld, zei Leilis.

Deze commissie wordt belast met het uitbrengen van advies aan de president over ingediende beroepsschriften die betrekking hebben op verkiezingsaangelegenheden.
In deze commissie hebben verder zitting, Joanna Aroepa (kabinet president), Theo Mase (kabinet vicepresident), Maya Srihar Doobe (Binnenlandse Zaken), Bhartie Kalpoe (CBB), Carmen Rasam (Justitie en Politie), Evelina Akobé (Regionale Ontwikkeling), Shirley Lens namens het kabinet van de president als secretaris.
Deze commissie valt onder de verantwoordelijkheid van de president, meldt Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May