Jeugdigen actief betrokken bij de wereld van geldzaken
10 Mar 2015, 05:00
foto


Jeugdigen zullen een week lang spelenderwijs kennismaken met de wereld van geld. Op de Global Money Week Beurs, die vandaag begint, zal blijken dat de financiële wereld helemaal niet zo saai is. Voor de tweede keer wordt de Global Money Week Beurs gehouden in Suriname. Deze week wordt wereldwijd aandacht besteed aan hoe jeugdigen tussen 6 t/m 18 jaar kunnen leren omgaan met geldzaken.

Op een interactieve manier krijgen de jongeren meer inzicht in omgaan met geld, ondernemerschap en het creëren van een duurzaam inkomen voor levensonderhoud. De Centrale Bank van Suriname en Stichting Projekten Christelijk Onderwijs organiseren dit project samen.

Dit jaar zullen er ook nieuwe activiteiten zijn en meer organisaties uit de financiële sector, zoals verzekeringsmaatschappijen, doen mee.
Net als vorig jaar zullen banken en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling weer van de partij zijn. De activiteiten zijn gericht op de thema’s Geld, Sparen, Investeren, Ondernemen en Budgetteren.

Dit evenement is een initiatief van Child Youth & Finance International en wordt op internationaal niveau gecoördineerd door dit wereldwijd netwerk. Vorig jaar hebben rond 3 miljoen jongeren deelgenomen aan de Global Money Week en waren er 118 landen en 490 organisaties bij betrokken.

De beurs duurt tot 14 maart en zal in de ochtend én de middag in de hal van KKF worden gehouden. De toegang is gratis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May