Verjaardagswens: Bravo voor president
07 Mar 2015, 22:06
foto
De jarige ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk op het podium in Moengo. Assembleelid Harish Monarath en KTPI-voorzitter Willy Soemita zijn ook van de partij. (Foto: René Gompers)


"Bravo na wan bun leider", roept Edward 'Tigri Barba' Belfort. "So a de", beaamt het publiek uit volle borst. "Bravo o tron president", claimt Belfort. "So a de", wordt er terug geschreeuwd. Brunswijk is zijn 54ste verjaardag aan het vieren in zijn stadion in Moengo. Een lang leven, een langere regeerperiode en presidentschap is gewenst voor de enthousiaste jarige.

De rij van sprekers is zeer lang, maar de toespraken zijn kort en bondig. Assembleelid en congresvoorzitter van de ABOP, Marinus Bee, wenst meer regeertermijnen."Sommige mensen vragen om nog vijf. Wij zeggen dat we blijven. We blijven." Assembleelid Walther Bonjaski gaat pas feliciteren in augustus, wanneer Brunswijk president geworden is. Zijn collega Diana Pokie is blij met koers die 'Bravo' opgaat. Zij hoopt dat nog meer ABOP-vrouwen hoge posities mogen bekleden. Minister Don Tosendjojo (Handel en Industrie) voorziet dat alle drie zetels van Marowijne van ABOP zullen zijn na 25 mei.

Belfort heeft Brunswijk een enveloppe met een US$ 4000 Amerikaanse dollars gegeven. Brunswijk was zeer vereerd. "Jou maak ik weer tot minister", zei de blijde 'koning van Moengo'. Brunswijk heeft een deel van zijn cadeau verdeeld. "De rest is van mij. Het komt van Belfort." Assembleelid Harish Monorath feliciteert Brunswijk met heel zijn hart. "Dat God je kracht geeft, en dat al je wensen uitkomen."
Gordon Touw Ngie Tjouw belooft zijn uiterste best te doen voor ABOP "A man disi bevrij mi. Now mi kon baka ini a politiek. Wo wroko tranga. ABOP aan top!"

Er is intens gebeden voor de 'kownu van marwina'. Zijn jongere broer Leo Brunswijk benadrukte dat zijn 'gaan bala' door God is aangewezen om het land te helpen leiden. "Sommige mensen zeggen dat ze door God zijn geplaatst om het land te besturen. Maar zonder jou zou het nooit mogelijk zijn geweest. Jij wordt de volgende president." Ook aanwezigen vicepresident Robert Ameerali, KTPI-voorzitter Willy Soemita en Waldi Nain van Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) brachten hun felicitaties uit. Brunswijk is diverse keren gezegend.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May