'Ook zij'-bijeenkomst te Pokigron goed bezocht
03 Mar 2015, 03:55
foto
V.l.n.r.: Eunike Misiekaba, Erna Aviankoi, Gracia Emanuel en Ifna Vrede. Achter, Karin Refos.


De krutu oso te Pokigron was zaterdag het toneel van het vierde 'Ook zij-debat. De bijeenkomst was druk bezocht. Vanuit de verschillende dorpen kwamen de mannen en vrouwen in 'Ook zij' tenue en pangi, per boot en vanuit de stad en uit de omgeving zoals Brownsweg, per bus. Het accent lag dit keer niet op debatteren, maar op bewustwording vanuit de sprekers, vier vrouwen uit de verschillende Marrongemeenschappen zelf.

Eunike Misiekaba, Erna Aviankoi, Gracia Emanuel en Ifna Vrede hielden de gemeenschap voor dat meisjes en vrouwen als geboorterecht ook hebben het deelnemen in leiderschap op het hoogste politiek niveau alsook binnen het bedrijfsleven. Misiekaba stelde dat op geen enkele wijze vrouwen kunnen worden uitgesloten.

Aviankoi benadrukte dat leiderschap ook betekent jouw leven oppakken in de gemeenschap waar je woont. Emanuel, districtscommissaris van het Boven Saramaccagebied, spoorde haar gehoor aan ervoor zorg te dragen dat politieke partijen bij de kandidaatstelling vrouwen niet overslaan. “Wij moeten onze plaatsen opeisen”, aldus Emanuel. Vrede, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en ook kapitein van het gebied, memoreerde de vele voorbeeldvrouwen uit de marrongemeenschap.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May