Suriname draagt bij om millenniumdoelen te behalen
22 Sep 2010, 22:30
foto


Tussen 2001 en 2008 is het aantal overlijdensgevallen door malaria met 90% afgenomen. Er moet nog verder gewerkt worden aan onderwijsmogelijkheden in het binnenland, werkgelegenheid voor jongeren, zorg voor zwangeren, toegang tot medicijnen en het zorg dragen voor een acceptabele leefomgeving. Dit is nodig om de Millennium Doelen te halen in 2015. Dit meldt Cliff Limburg, perschef van het kabinet van de president uit New York.

De permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, Henry Mac-Donald, sprak de vergadering dinsdag toe over de Millennium Development Goals en Suriname’s voortvarende bijdrage hieraan. Mac-Donald was tevens vice-voorzitter van de vergadering. Hij stelde zijn gehoor gerust en benadrukte dat de president, Desi Bouterse, in zijn beleidsplannen en inaugurele toespraak al heeft aangegeven grootse doelen te willen realiseren die bijdragen aan het behalen van de Millenniumdoelen.

Delen van kennis
Suriname vindt dat de ontwikkeling voor de armste landen nog te langzaam gaat. Hoewel er gegronde redenen zijn voor stagnaties in het behalen van de Millenniumdoelen, zoals de economische en financiële crisis, klimaatveranderingen en voedseltekorten, zal er de komende vijf jaar extra gefocust moeten worden op het continueren van de strategieën, aldus Mac-Donald. Hij riep dan ook op tot internationale samenwerking en het delen van kennis, met name ook tussen de landen in ontwikkeling zelf.

Mac-Donald deed een directe oproep aan de overige 47 delegaties om samen te werken. Suriname heeft een hoge dichtheid aan bos en heeft een laag ontbossingspercentage. Hiermee levert het land een grote internationale bijdrage aan het behoud van biodiversiteit, een belangrijk streven binnen de Verenigde Naties, en aan het terugbrengen van de klimaatveranderingen.

Suriname zal volgens de ambassadeur alleen in staat zijn om deze bijdrage te blijven leveren als ook zijn mensen zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom vroeg Mac-Donald de vergadering om samen te werken op het gebied van hulpbronnen, technologie en capaciteit, zodat de voordelen van biodiversiteit en het bos behouden kunnen worden voor de gehele internationale gemeenschap. Woensdag sprak leverde Suriname ook een bijdrage tijdens bijeenkomst ter ere van het Internationale Jaar van de Biodiversiteit.

Ambassadeur Henry Mac-Donald, permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May