Budike: Remy Pollack moet worden geroyeerd
22 Feb 2015, 17:33
foto
Marlon Budike, voorzitter van afdeling Commewijne van NPS op het congres van de partij in Grun Dyari.


Marlon Budike, voorzitter van de afdeling Commewijne van de Nationale Partij Suriname (NPS), eist dat ex-secretaris Remy Pollack wordt geroyeerd uit de partij. Hij was ook voorzitter van NPS Commewijne. Pollack heeft nog steeds niet bedankt als lid en heeft bovendien de administratie van de partij niet overgedragen. Volgens Budike werkt Pollack de partij tegen. Hij gaat naar NPS-families en belooft hen grond en werk.

Budike legde uit op het bijzondere congres van de groene partij zondag in Grun Dyari, dat hij de afdeling Commewijne met lege handen heeft overgenomen. Hij betwijfelt of er eerlijke verkiezingen in dat district gehouden kunnen worden. Budike deelde het congres mee dat Pollack, die voorzitter is van het hoofdstembureau, een kandidaat voor de NDP heeft geplaatst op de lijst van De Nationale Assemblee. Hetzelfde geldt voor districts- en ressortraadskandidaten. De NPS'er vraagt zich af hoe Pollack zich onafhankelijk zal kunnen opstellen.

"A man e broko a partij in Kowna. De structuren van Commewijne eisen dat hij wordt geroyeerd", zei Budike zich richtend tot het hoofdbestuur, het congres en de adviesraad van de partij. Pollack zou de adressen van de NPS gebruiken voor de NDP. Hij heeft meer dan duizend NPS'ers beloofd dat hij hen grond zal geven en heeft hen werk beloofd. Volgens Budike houdt hij de mensen voor de gek. Het hoofdbestuur van de partij, onder leiding van Gregory Rusland, neemt deze week een besluit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May