Mensen opvangcentrum en Bedevaartsoord blij met hulp
22 Feb 2015, 00:16
foto
De herstelwerkzaamheden voor de hulpdam te Weg naar Zee beginnen gestalte te krijgen. (Foto: Leroy Troon)


Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft zaterdag ervoor gezorgd dat de mensen die opgevangen zijn in het gemeenschapshuis te Weg naar Zee, alle middelen hebben gekregen die ze nodig hebben. Zij hebben spullen ontvangen om te kunnen koken. Schoon beddengoed en kleren werden voor hen bezorgd. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van NCCR, was gedurende de dag op het Bedevaartsoord om bijstand te verlenen.

Bewoners die op het Bedevaartsoord zijn gebleven, hebben uiteindelijk ook eten en drinken gekregen. De mensen die vegetarisch zijn, hebben zelf moeten koken, want daar is in eerste instantie niet aan gedacht. In het gemeenschapscentrum wordt het eten gekookt door familieleden en anderen die hulp verlenen. Niermala Chaitsingh, die vanaf de eerste dag zich bekommerd heeft voor de mensen in nood, blijft onvermoeibaar hulp verlenen en de zaken coördineren in het gemeenschapscentrum.

De getroffen mensen hebben bezoek ontvangen van ambtenaren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De mensen zullen met minister Alice Amafo maandag een gesprek hebben bij het Bedevaartsoord. Nagegaan zal worden hoe de mensen geholpen kunnen worden. Door de wateroverlast hebben de bewoners enorme schade geleden. Zij leggen Starnieuws uit dat het water zo snel is gestegen, waardoor ze compleet verrast zijn. Zij hebben nauwelijks iets kunnen redden. Het zoute water van de Atlantische Oceaan is in de huishoudelijke apparaten doorgedrongen. Hetzelfde geldt voor de kleren en matrassen.

Er wordt zoveel mogelijk schoongemaakt gedurende de dag. Intussen zijn de machines volop aan het werk om de hulpdam te bouwen. Er kan alleen gewerkt worden als het eb is. Bij vloed stroomt het water nog steeds binnen, omdat de dambreuken nu niet hersteld kunnen worden. President Desi Bouterse heeft alle hulp toegezegd. De bewoners kregen zaterdag ook pakketten van minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May