Baasa doet in zes districten mee aan verkiezingsstrijd
20 Feb 2015, 01:10
foto
Voorzitter Nicolaas Priesierie van Baasa bij de proclamatie van de partij donderdagavond in het PWB-gebouw. (Foto: René Gompers)


Baasa, onder leiding van Nicolaas Priesierie, gaat in zes districten de verkiezingsstrijd aan. De partij is donderdagavond in het PWB-gebouw geproclameerd. Er wordt nog gesproken over samenwerking met andere partijen. “Als je tastbare ontwikkeling wil hebben, moeten we in de absolute regeringstop”, stelt Priesierie. “Er is een combinatie geweest die beloofd had ontwikkeling te brengen. We zitten nog steeds in dezelfde situatie.”

Baasa gaat zich voornamelijk richten op onderwijs en gezondheidszorg. De partij wil meer scholen in het binnenland tot en met het middelbaar niveau. Priesierie lichtte toe dat de partij technisch en agrarisch onderwijs voorstaat. “De andere richtingen zijn al verzadigd. Er is nu al geen werk voor de afgestudeerden. De toekomst zit in de techniek en de agrarische sector”, gaf de partijvoorzitter aan. De gezondheidszorg in het binnenland laat te wensen over. Baasa gaat voor permanente poliklinieken in plaats van de tijdelijke bezoeken van artsen aan het binnenland. De traditionele geneeskunde op een hoger niveau brengen en te integreren met de moderne geneeskunde, is ook als doel gesteld door de partij.

De partij is vertegenwoordigd in Paramaribo, Wanica, Marowijne, Para, Brokopondo en Sipaliwini. “De andere partijen hebben geen verlichting gebracht”, haalde Priesierie aan. “De plaatsen waarvoor zij zouden opkomen zijn nog steeds hetzelfde. Men is juist aan zelfverheerlijking gaan doen. Pas op voor die mensen die met geld strooien. Geld is belangrijk maar ga niet in de fout op de verkiezingsdag”, drukte Priesierie de aanwezigen op het hart. “Wij moeten regeermacht verwerven om de zaken opgenomen in ons programma uit te kunnen voeren. Pas als het met het volk goed gaat zal het goed gaan met Baasa. Niet omgekeerd.”

Baasa is in april 2014 opgericht. Priesierie stapte met een groep uit Seeka door een geschil dat uitmondde in een rechtszaak. Na het vonnis van de rechter, waarbij voorzitter Paul Abena in het gelijk werd gesteld, werd Baasa opgericht. Priesierie gaf toen al aan, ook voor Seeka, open te staan voor samenwerking. Seeka is ondertussen met BP-2011 (een afsplitsing van BEP) en de Plattelands Bewoners Partij (PBP), deel van A Nyun Combinatie (ANC). Abena gaf bij de oprichting aan dat andere partijen zich mogen aansluiten. Er is een open invitatie voor de Abop van Ronnie Brunswijk. Seeka en BEP vormden met de ABOP de A Combinatie.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May