Ramlal: Sasur mag ophouden te bestaan
18 Feb 2015, 22:30
foto
Na afloop van de zitting geven Guno Ravenberg, lid van managmentteam van de SRS en Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, elkaar een brasa. (Foto: René Gompers)


“Als het zo moet zijn dat Sasur moet ophouden te bestaan, dan so be it”, zegt Prim Ramlal, voorzitter van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur). Honderden zijn op de been gebracht om te protesteren tegen de stichting. Ramlal begrijpt de beweegredenen voor de demonstratie. Het ontbinden van Sasur moet wel op een richtige manier gebeuren stelt Ramlal.

“SRS is een bedrijf. Ik kan best snappen dat wanneer je op de veiling gaat, je acties gaat ondernemen. Dat zou Sasur ook doen”, merkt Ramlal op. De demonstranten hebben een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee. Daarin wordt opgeroepen dat het ministerie van Justitie & Politie de internationale muziekrechtenorganisaties op de hoogte stelt van de ingetrokken beschikking van Sasur. In de petitie is ook gepleit voor een spoedige ordening en regulering van de muzieksector. Nadat het nieuws bekend was dat de zaak is uitgesteld, werd de demonstranten meegedeeld dat de volgende stap spoedig gezet wordt om de “volksvijandige stichting te elimineren.”

“Als Sasur moet ophouden te bestaan, zijn er structuren die dat zouden moeten adviseren en bepalen.” Ramlal deelt mee dat zijn stichting gesprekken voert met organisaties om te komen tot een samenwerking. “Als ze vinden dat ‘nee Ramlal, jij moet oprotten’, dan kan dat ook gebeuren hoor maar laat dat op een rechtvaardige manier gebeuren.” Ramlal en Guno Ravenberg, lid van het managementteam van SRS, toonden voor de ingang van het Kantongebouw, niet als geslagen vijanden tegenover elkaar te staan. Ze wisselden een paar ‘jokes’ uit en gaven elkaar een ‘brasa’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May