Achttien doden bij carnaval incident Haïti
17 Feb 2015, 13:00
foto


Minstens achttien mensen zijn geëlektrocuteerd door een hoogspanningslijn op een carnavalsvlotter in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Getuigen verklaren dat iemand op de vlotter met een stok een hoogspanningslijn probeerde te verplaatsen om het geheel te vergemakkelijken.

Een arts in een nabijgelegen ziekenhuis vertelde het persbureau Associated Press dat ten minste 18 mensen waren gestorven. President Michel Martelly heeft zijn medeleven aan de slachtoffers op Twitter betuigd. "Mijn oprechte medeleven aan de slachtoffers van het ernstige incident bij Champ de Mars op de tweede dag van het carnaval," tweette de president in het Frans.

Getuigen zeiden dat sommige mensen uit de vlotter zijn gesprongen, waardoor er paniek uitbrak midden van de menigte eromheen. "Ik zag de draad vallen en zag de vonken en ik begon te rennen voor mijn leven," vertelde Natacha Saint Fleur aan de Associated Press. Duizenden mensen vierden carnaval in de straten van de hoofdstad toen het ongeluk gebeurde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May