LVV geeft aanzet tot vernieuwing pompgemaal Wageningen
17 Feb 2015, 04:00
foto
Directeur Gerrit Breinburg van LVV en de directeur van Ingenieursbureau Ilaco, Ravi Patandin, tekenen de overeenkomst voor het vooronderzoek van het project 'Rehabilitatie en vernieuwing van pompgemaal Wageningen'.


Met het ingenieursbureau Ilaco is een contract getekend voor de voorstudie van het project 'rehabilitatie en vernieuwing van het pompgemaal Wageningen'. Hiermee krijgt het plan, dat in 2003 reeds door de overheid was voorbereid, eindelijk zuurstof.

Binnen drie weken zal Ilaco een gedetailleerd rapport aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) presenteren voor de totale rehabilitatie van het pompgemaal. Hierin is opgenomen renovatie van het pomphuis maar ook het aanpakken van alle sluizen, bedrading, inham en alles dat bij het gemaal thuis hoort. Ondertussen komen er volgende week technici uit India om de laatste zaken te bekijken, waarna de opdracht kan worden gegeven aan het bedrijf Kirloskar brothers limited in India om de nieuwe pompen te fabriceren. Binnen een maand moet het project volledig beschreven zijn, zodat het aan India kan worden gepresenteerd voor financiering uit de creditline van US$ 50 miljoen, die onlangs is overeengekomen tussen beide overheden.

Als alles volgens planning verloopt, staat er over 14 maanden een nieuw pompgemaal op Wageningen dat 17000 hectare kan bevloeien en waar nodig kan helpen draineren. Met dit project komt er definitief een eind aan het watertekort van boeren in Wageningen en de middenstandspolder. Het zestig jaren oude pompgemaal is steeds met kunst en vliegwerk aan de praat gehouden en zorgt ook dit seizoen dat boeren al dan niet met kleine vertraging, irrigatiewater hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May