Korpschef: Alle aandacht voor beleidsplan en verkiezing
16 Feb 2015, 05:30
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, zegt aan Starnieuws dat in de komende periode er twee belangrijke uitdagingen zijn voor het Korps Politie Suriname (KPS). Er zal een omvangrijk meerjarig beleidsplan worden uitgevoerd. Daarnaast is alle aandacht gericht op de ordehandhaving door de politie rond de organisatie van de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen.

Tjin Liep Shie zal zich samen met het managementteam en de complete politieorganisatie inzetten om de twee grote uitdagingen tot een goed einde te brengen. Politieagenten zullen landelijk aanwezig zijn bij de ruim 600 stembureaus. Alleen maar voor de stembureaus zijn meer dan 1300 agenten nodig. Ruim van te voren wordt er gewerkt aan de organisatie, waardoor de orde in het hele land gegarandeerd is.

Over een eventueel vervroegd met pensioen gaan, heeft Tjin Liep Shie geen officieel gesprek hierover gevoerd met de hoogste leiding van het land. Hij wordt in juli 55 jaar. "Ik geef de garantie dat ik niet vóór 1 januari 2017 met ontslag of vervroegd pensioen zal gaan", antwoordt de politiebaas op een vraag over zijn toekomstplannen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May