KTPI en PDO gaan met elkaar samenwerken
16 Feb 2015, 00:15
foto


De KTPI, onder leiding van Willy Soemita, en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), met Waldi Nain als voorzitter, hebben besloten met elkaar samen te werken. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door Soemita, die zondagavond samen met ondervoorzitter Iwan Ganga de coördinator van V7, Chan Santokhi, heeft meegedeeld dat de KTPI uit deze combinatie stapt.

De KTPI en PDO stellen zich in te zetten voor welvaart, welzijn en ontwikkeling van het Surinaamse volk. De partijen hebben dezelfde idealen. Zij voeren geruime tijd aftastende gesprekken met elkaar om na te gaan of een samenbundeling mogelijk zou zijn. De partijen zullen samen de verkiezingen ingaan. Soemita zegt dat er ook met andere partijen zal worden gesproken.

De PDO heeft reeds gesprekken gevoerd met de Mega Combinatie. Nain is minstens twee keer op het podium van NDP geweest en heeft de paarse aanhang toegesproken. Formeel is het nog niet gekomen tot een samenwerking. Soemita zegt dat geen enkele optie, op V7 na, wordt uitgesloten. Later op de dag zal er verder gesproken worden over de te volgen koers.

De partijen delen mee dat wederzijds respect en vertrouwen de beginselen zijn waarop deze bundeling gestoeld is. Door samen te werken willen partijen het maximale halen op 25 mei.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May