Landbouw-minister neemt kijkje op markten
15 Feb 2015, 15:00
foto
Op de vroege zaterdagochtend heeft minister Algoe de Centrale Markt bezocht.


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft zaterdag de Centrale Markt en de Zondagse markt te Wanica bezocht. Hij vindt het belangrijk om poolshoogte te nemen op de markten, omdat deze rechtstreeks te maken heeft met de agrarische sector.

De bewindsman heeft de problemen waarmee de standhouders en groothandelaren van de markt kampen, aangehoord. Prijzen en verlies bij de verkoop van landbouwproducten, opruim- en sluitingstijden, de beveiliging en het onderkomen van de standhouders bij regenval zijn onder de aandacht van de minister gebracht.
Ofschoon het marktbeheer niet onder het ministerie van LVV valt, zal minister Algoe de problemen met zijn collega van Regionale Ontwikkeling bespreken.

Groothandelaar Laurus Soeleihman Hafies Mohamed stelt dat hij altijd heeft gezegd dat de markt moet worden overgeheveld naar LVV; immers levert de hele agrarische sector haar spullen bij de centrale markt. Hij vindt dat de groothandelaren aan hun lot zijn overgelaten. Zo moeten zij hun spullen dumpen als het regent, omdat hun standplaatsen niet bedekt zijn.

De groothandelaar zegt dat zij bereid zijn meer voor hun standplaats te betalen, maar “dan moeten ze wel waar voor hun geld krijgen.” Hij voegt eraan toe dat de agrarische sector zeer tevreden is met het beleid van minister Algoe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May