Muntslag nog steeds in gevangenis Trinidad & Tobago
15 Feb 2015, 10:00
foto
Edward Quincy Muntslag


Edward Quincy Muntslag, die in de Verenigde Staten (VS) wordt gezocht voor cocaïnehandel, is nog steeds op Trinidad & Tobago. De uitleveringsperiode duurt al meer dan anderhalf jaar. Starnieuws verneemt dat zijn zaak weer voor zal gaan medio maart.

Hoofdrechter Marcia Ayers-Caesar besliste dat Muntslag mag worden uitgeleverd.
De verdediging van Muntslag, Keith Schotland en Asha Watkins-Montserin, hebben vervolgens een ‘habeas corpus’ exploot naar de hoge raad in Port of Spain gestuurd. De verdediging hoopt dat het besluit van de rechter nog kan worden herzien.

Op basis van het ‘habeas corpus’ principe heeft eenieder die zonder rechterlijke tussenkomst de vrijheid is ontnomen, recht op een spoedig rechterlijk oordeel daarover. Er is eerder een misverstand ontstaan dat Muntslag al zou zijn uitgeleverd.

Muntslag is op 29 augustus 2013 in Trincity Mall gearresteerd. De VS wil Muntslag samen met Dino Bouterse berechten voor hun aandeel in de samenzwering om tien kilo cocaïne naar het land te smokkelen. Dino kijkt ook aan tegen andere aanklachten van terroristische aard. De uitspraak van Dino is een paar keer uitgesteld. Zijn verdediging heeft meer tijd nodig om documenten in orde te krijgen voor strafvermindering. Een deel van het materiaal moest in Suriname worden verzameld. Het vonnis in de zaak van Dino zal op 10 maart worden uitgesproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May