Verdachte weet niets van drugs in zijn tas
14 Feb 2015, 14:00
foto


Iwan A. beweerde op de rechtszitting dat hij niet wist dat er verboden spul in zijn tas zat. Volgens hem behoorde de tas aan een zekere ‘Jean Paul’, echter kan hij de gegevens van deze persoon niet doorspelen. Dit, omdat zijn leven in gevaar zou zijn daarna. Een medeverdachte, de achttienjarige Jofani A. die met Iwan A. meereed, werd gehoord op de zitting door rechter Marie Mettendaf.

Jofani A. verklaarde dat hij uit Frans-Guyana was gekomen en bij zijn tante logeerde. De verdachte zou hem in Paramaribo bij zijn oma afzetten. In de auto vroeg Iwan A. of hij de bolletjes in zijn tas mocht zetten, nadat hij deze had geteld. De jongen stemde in en Iwan. A. zei dat hij geen tas had, maar dat hij de bolletjes zou weghalen. Volgens Jofani A. ging het om voodoo materiaal en wist hij niet dat het om drugs ging. Op een gegeven moment haalde Iwan A. de drugs uit de tas, maar twee bolletjes bleven achter.

Toen de politie de tassen en het voertuig doorzocht, troffen zij een andere tas met bolletjes aan. Die behoorde volgens Iwan A. aan ‘Jean Paul’. Iwan A. verklaarde dat hij niet wist dat het om drugs ging. Bij de politie had hij verklaard dat hij wel op de hoogte ervan was. Daarna ontkende hij steeds. Iwan A. wordt bijgestaan door de raadslieden Benito Pick en John Ferdinand. Deze zaak zal op 20 maart voortgezet worden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May