Jong Rambaan wint kort geding tegen SVB
13 Feb 2015, 19:00
foto


S.V. Jong Rambaan heeft de zaak die hij aanhangig heeft gemaakt tegen de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gewonnen. Rechter Anand Charan heeft gevonnist dat de speler Mark van Veenendaal van S.V. Deva Boys niet speelgerechtigd was in de wedstrijd tegen Jong Rambaan. Voorzitter Krieshne Biharie van Jong Rambaan zegt dat de club het vonnis maandag op papier krijgt.

De voetbalclub Jong Rambaan had geprotesteerd tegen het meespelen van Mark van Veenendaal bij S.V. Deva Boys in de wedstrijd tegen Jong Rambaan op zaterdag 17 januari. Veenendaal bleek als stagiair tijdelijk in Suriname gevestigd te zijn. Dit is tegen artikel 5 lid 2 van het competitiereglement van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit artikel geeft aan welke spelers gerechtigd zijn in wedstrijden van aangesloten clubs te spelen. De SVB was het niet eens met de zienswijze van Jong Rambaan en wees het protest af.

Volgens de SVB beschikt Van Veenendaal over een verblijfsvergunning en heeft hij in Suriname een vaste verblijfplaats. Hiermee zou aan de vereisten van het Competitieregelement zijn voldaan. De rechter heeft echter anders beslist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May