Gezondheidswerkers getraind in omgaan infectieziekten
13 Feb 2015, 23:00
foto
In Nickerie is de spits afgebeten met de training hoe om te gaan met infectieziekten zoals Ebola.


Personeelsleden van het Streekziekenhuis Nickerie, de Regionale Gezondheidsdienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, het Nationaal Leger en het Korps Brandweer zijn gedurende drie dagen getraind in ‘Case management Infectious diseases.’ De Cubaanse overheid heeft twee specialisten voor de training ter beschikking gesteld, een specialist Infectious Diseases en een epidemioloog.

Er is theoretische en praktische informatie gedeeld over infectieziekten zoals Ebola. Daarnaast is er aandacht besteed aan het draaiboek van het ministerie van Volksgezondheid met de nadruk op de samenwerking met de diensten binnen en buiten de gezondheidszorg. Directeur Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing heeft de samenwerking op nationaal niveau vandaag belicht.

Disaster coördinator van het ministerie van Volksgezondheid, Meryll Zeefuik, zegt dat door de grensposten van Suriname er ook aan versterking van teams in de grensdistricten wordt gedacht. Dat zou ook één van de redenen zijn voor de training in Nickerie. Dezelfde training wordt volgende week in Paramaribo verzorgd. Ook de andere districten krijgen een beurt. De bijscholing is gehouden binnen de versterking van de Preparedness and Response capaciteit van het ministerie van Volksgezondheid. Vandaag is de training afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May