Vicepresident Ameerali reikt eerste pensioen-cheques uit
12 Feb 2015, 20:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali


De eerste twee personen die in aanmerking zijn gekomen voor pensioenuitkering, kregen hun cheque over januari vanmiddag overhandigd door vicepresident Robert Ameerali. Dit is het eerste resultaat van de wet Algemeen Pensioen die is ingegaan op 9 december 2014. De zestigjarigen Willem Atrisman en Emmie Mac In-Tosch, ontvingen de cheque bij het Algemeen Pensioenfonds aan de mr. Eduard J. Brumastraat 52.

De wet is bedoeld om de werkende klasse een pensioen te geven bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van zestig jaar. Eenieder die minstens vijf jaar pensioenpremie gestort heeft, maakt aanspraak op een pensioenuitkering.
Willem Atrisman en mevrouw Mac In-tosch hebben gebruik gemaakt van de voorziening die de wet biedt (artikel 22) om diensttijd in te kopen.

Ingezetenen met de Surinaamse nationaliteit tussen 55 en 60 jaar, die bij de inwerkingtreding van de wet, geen gelegenheid meer hadden om minimaal vijf jaar pensioenpremie te storten, kunnen dit inkopen. Bij een inkoopbedrag van SRD 3600 wordt er maandelijks SRD 300 gestort, zolang de persoon leeft.
Voor een maandelijks pensioen van SRD 500, is het inkoopbedrag SRD 9000.

De twee gepensioneerden zijn blij met deze regeling en zeggen te zullen genieten van hun welverdiend pensioen. Deze speciale regeling in de wet Algemeen Pensioen is 1 jaar geldig en loopt af op 9 december 2015.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May