Na 80 jaar krijgt Redi Doti nieuwe basisschool
12 Feb 2015, 03:00
foto
Nadat de eerste officiële stenen gelegd werden voor de nieuwe school te Redi Doti, volgde het besprenkelen met bier. (Foto: Minov)


Na tachtig jaar zal in Redi Doti een nieuwe school worden gebouwd. De Johan Gelius basisschool is al jarenlang in verval. President Desi Bouterse heeft de opdracht gegeven om een nieuwe school te bouwen. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling legde dinsdag officieel de eerste steen. Voor het complex wordt SRD 1,6 miljoen aan de bouwwerken uitgegeven.

Behalve zes leslokalen zullen ook een computerlokaal en drie dienstwoningen voor leerkrachten worden opgezet. De dienstwoningen moeten samen met toekomstige speciale toelagen meer leerkrachten aantrekken om in het binnenland les te geven, zegt het ministerie. De school moet over drie maanden worden opgeleverd.

Volgens districts-secretaris van Para, André Jakaoemo, betekent de bouw van de school ontwikkeling niet alleen voor Redi Doti, maar ook voor Pierre Kondre en Kasipora. De huidige 63 leerlingen en 8 leerkrachten zullen na afronding onder veel betere omstandigheden deelnemen aan het onderwijsproces.
Voor kapitein Lesly Artist van Redi Doti is onderwijs een top prioriteit. Alleen beschikte het dorp niet over de randvoorwaarden om het onderwijs tot ontwikkeling te brengen. De nieuwe school is een van de randvoorwaarden, die Artist vol vreugde tegemoet ziet. Ook minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer woonde de plechtigheden bij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May