Leden hoofdstembureaus beëdigd
11 Feb 2015, 19:00
foto
De districtscommissarissen zijn beëdigd als voorzitters en leden van de hoofdstembureaus. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft vandaag de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van de hoofdstembureaus voor de verkiezingen van 25 mei 2015 beëdigd. “Als hoofdstembureau dienen zowel voorzitter als leden er zorg voor te dragen dat de verkiezingen correct en ordelijk verlopen. U zult er zorg voor moeten dragen dat de verschillende stembureaus die in de verschillende ressorten van uw kiesdistrict zullen worden opgezet, functioneren conform de wettelijke regels,” drukte Leilis de beëdigden op het hart in het Lalla Rookh gebouw.

De bewindsman zegt dat de organisatie van de verkiezingen tot nog toe goed lopen. De beëdigden zullen binnenkort worden getraind zodat zij over de nodige handvatten en instructies beschikken. De verkiezingsorganisatie kan zich, nu de bemensing rond is, verder concentreren op de andere activiteiten die voltooid moeten worden voor de verkiezingen. Leilis haalde aan dat Suriname bekend staat voor het houden van correcte en eerlijke verkiezingen, en dat de beëdigden zich moeten laten leiden door hun integriteit en plichtsbesef. Hij legde de nadruk erop dat ze zeker geen handelingen moeten plegen die het vertrouwen in hen kunnen schaden.

Het hoofdstembureau is onder meer verantwoordelijk voor de afwikkeling van verschillende verkiezingsprocedures vanaf de sollicitatie van het stembureaupersoneel en rekrutering van colporteurs voor de distributie van stemkaarten tot de afhandeling van de procedures voor de kandidaatstelling, bewilliging van gekozen kandidaten en de dag der stemming.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May