In DNA: Ethische code voor pers nodig
10 Feb 2015, 20:30
foto
Assembleelid Carl Breeveld. (Beeld: DNA)


Met instemming van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, gaf de fractievoorzitter van DOE, Carl Breeveld, vandaag uiting aan zijn afschuw over het laten zien van een afgehakte hand in de media. Breeveld zei dat ethiek in de media nodig is. Hij werd hierin ondersteund door Simons en vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch.

De foto van de afgehakte hand tijdens de vechtpartij in Latour publiceren is volgens Breeveld onacceptabel. Er wordt totaal geen respect getoond voor menselijke waarden. Mensen worden hierdoor gevoelloos gemaakt. Hij riep de journalisten en bezitters van media op de nodige ethiek in acht te nemen. Hij noemde de publicatie 'barbaars'.

Simons zei dat bepaalde situaties niet in beeld gebracht kunnen worden. De mensen hebben ook recht op hun privacy. Mensen die een ongeluk hebben gekregen, zijn ook wel in hun onderbroek te zien in de media. Zij wees op de pijnlijke situatie voor de slachtoffers en hun familie. Wijdenbosch zei dat deze zaken vaker zijn aangehaald, maar het lijkt erger te worden. Nauwelijks is iemand doodgeschoten, of alles wordt getoond via de televisie. Er wordt niet aangegeven dat het om schokkende beelden gaat, waardoor ouders kunnen besluiten dat hun kinderen niet kijken. Zij pleitte voor een ethische code voor de media.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May