Soemita: KTPI heeft nog tijd nodig voor interne discussie
10 Feb 2015, 02:30
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


De KTPI is nog niet uitgediscussieerd over de samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee binnen V7. "Wij hebben tot bijkans één uur in de ochtend gesproken met leden van het hoofdbestuur en andere toppers. Wij gaan dinsdagavond 20.00 uur door met vergaderen. Om vijf uur vanmiddag zal de partij wel aanwezig zijn op de vergadering met V7. Het is nog niet duidelijk wie de KTPI zal vertegenwoordigen. Dat beslissen we in de ochtend", deelt partijvoorzitter Willy Soemita mee aan Starnieuws.

De KTPI-voorzitter heeft zijn mandaat als onderhandelaar teruggeven aan het hoofdbestuur. Dit is nog niet aanvaard. "In de partijtop zijn er verschillende meningen en het is er heftig aan toe gegaan", legt de politicus uit. Hij trekt zich niets aan van de deadline die de partijleider van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, heeft gesteld. "Er zijn nog zes andere partijen die zich moeten uitspreken. Een voorzitter kan niet bepalen wat er moet gebeuren. Ik was ook zes weken uitlandig. Toen hebben wij een waarnemer aangewezen. Als de voorzitter van PL woensdag uitlandig zal zijn, kan hij ook een waarnemer aanwijzen", is de mening van Soemita.

"Dan heb ik een samenwerking met NDP, dan ben ik bezig met een jawa-blok, weer hoor je dat ik met ABOP praat. Men is alleen maar aan het gissen", stelt Soemita. Hij vindt dat de overige partners in V7 begrip moeten tonen voor de situatie van KTPI. Zolang er nog verschil van mening is in de partijtop, moet er intern afgestemd worden. De KTPI is niet tevreden met de eerste plaats in Commewijne en nummer 11 in Paramaribo.
Somohardjo vindt dat er genoeg rekening is gehouden met KTPI. Hij wil geen tijd meer verliezen, want de KTPI is duidelijk aan het chanteren en tijd aan het rekken, vindt Somohardjo. Hij vindt dat de knoop doorgehakt moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May