OW-ambtenaar dient klacht tegen Jogi in bij de politie
09 Feb 2015, 18:00
foto
Manodj Chitan, controleur bij directoraat Openbaar Groen van Openbare Werken.


Manodj Chitan, controleur bij Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, zou met de dood zijn bedreigd door assembleelid Mahinder Jogi (VHP). “Hij gaat me doodmaken en ergens dumpen en mijn moeder verkrachten”, deelt Chitan mee aan Starnieuws. Jogi om een reactie gevraagd, ontkent de aantijging en vindt dat Chitan de zaak overdrijft. Jogi zou de uitlatingen vanmorgen hebben gedaan op Saramacca in het bijzijn van vijf medewerkers.

“Toke ham maarke big deb, djab tu hamaar VHP-er lok ke moeilijk karhiye”, zou Jogi hebben geuit. Chitan legt uit dat Jogi hem gaat vermoorden als hij VHP'ers het leven zuur maakt. Chitan vindt dat iedereen even hard moet werken. “Wij kijken niet naar de kleur”, stelt Chitan. “Jogi vindt misschien dat die mensen van hem, die VHP’ers niet moeten werken. Die mensen zijn lui", meent Chitan.

Jogi vindt dat Chitan de zaak opblaast. Hij bevestigt dat hij Chitan heeft aangesproken. Het assembleelid heeft op Chitan een beroep gedaan om de werkers van de ‘oranje partij' het leven niet moeilijk te maken. Chitan laat volgens Jogi de VHP’ers avonddiensten draaien in de stad, terwijl hij weet dat zij ressortraadsleden zijn waardoor er geen vergaderingen kunnen worden gehouden. Jogi herhaalt wat hij gezegd heeft: “San ye lul den man fu mi? Er zijn nog vier maanden over. Je hebt nu macht en straks heb je het niet meer. Lieb den man, na birti sma, we wonen allemaal hier. San ye klets den man. Ie nom lul den man yere.”

Jogi merkt op dat iedereen op Saramacca weet dat beide heren goede maatjes van elkaar zijn. “Ik koop vaker een biertje voor hem. Als hij de zaak wil verdraaien, is het zijn zaak. Als hij me vraagt, koop ik morgen weer een biertje voor hem. Voor Jogi is er geen vuiltje aan de lucht. “Ik heb heb netjes met hem gesproken van “ie nom lul lieb den man. Alla sma san ye moeilijk na let dya de tan. San ye moeilijk?” Chitan heeft ondertussen aangifte gedaan bij de politie. Hij voelt zich nu niet meer veilig en hoopt dat Jogi gestraft wordt. Het ministerie van Openbare Werken heeft ook een persbericht hierover uitgegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May