Soemita: Ik ben niet bezig met NDP of 'jawa-blok'
09 Feb 2015, 15:30
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita


Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, vindt het erg dat er lelijke dingen over hem gezegd zijn, omdat hij aangegeven heeft dat zijn partij ontevreden is over de posities op het niveau van De Nationale Assemblee. Soemita zegt aan Starnieuws dat hij helemaal niet bezig is om een 'jawa blok' te vormen of dat hij teruggaat naar de NDP. "Ik heb in alle partijen vrienden en ik heb inderdaad gesproken met Waldy Nain, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling. Ook met ondervoorzitter Ismanto Adna van Nieuwe Stijl KTPI was er een kort onderhoud", deelt Soemita mee.

Soemita stelt dat de partij ook niet heel tevreden was over de posities op regionaal niveau, maar uiteindelijk is besloten goedkeuring hieraan te geven. Toen de samenwerking werd ondertekend op 5 december, was Soemita uitlandig. De verklaring werd ondertekend door waarnemend voorzitter van KTPI, Rudolf Partoredjo. Hij heeft ook een groot deel van de onderhandeling namens de KTPI gevoerd. Toen Soemita na zes maanden terugkwam uit Nederland, heeft hij de leiding weer overgenomen.

Het hoofdbestuur van de KTPI en districtscoördinatoren komen vanavond weer bijeen om zich te buigen over de situatie. De KTPI had aanvankelijk nummer 4 in Commewijne. Na protesten uit KTPI, heeft Pertjajah Luhur (PL) de eerste plek afgestaan. In Paramaribo had de KTPI plek nummer 13. Intussen is nummer 11 aangeboden aan de KPTI. Deze partij is niet tevreden met deze twee plekken. Soemita zegt dat de partij hard gewerkt heeft de afgelopen vier jaren. In Para en Wanica wil KTPI ook een positie.

Het hoofdbestuur zal vanavond beslissen of het mandaat als onderhandelaar dat Soemita heeft teruggegeven, zal worden geaccepteerd. Soemita zegt dat de partijleiding zal beslissen hoe de bespreking verder gevoerd zal worden. Het tegenvoorstel van de partij om ook posities te verwerven in Para en Wanica is niet behandeld. Voor dinsdag 5 uur is de vergadering van de V7-leiding uitgeschreven. Dan zal de knoop doorgehakt moeten worden. Soemita zei dat hij al aangegeven heeft dat de KTPI geen genoegen zal nemen met aalmoezen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May