Randjietsingh: Oppositie verleent quorum voor vergadering
09 Feb 2015, 06:00
foto
Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh


Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de oppositie quorum zal verlenen opdat de openbare vergadering voortgang kan vinden. Evenwel zal hij er op aandringen dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zo snel mogelijk begint met de begrotingsbehandeling.

Randjietsingh brengt in herinnering dat assembleeleden van verschillende fracties twee brieven hebben geschreven naar Simons om te beginnen met de begrotingsbehandeling. Als eerste komt dan aan de orde de algemene politieke situatie. De fractieleider van het Nieuw Front merkt op dat aangedrongen wordt op de begrotingsbehandeling opdat de SRD 80 miljoen die begroot is voor de organisatie van de verkiezingen, vrijgemaakt kan worden. "Het is heel belangrijk dat het volk op 25 mei een uitspraak doet over het gevoerde beleid door de regering", stelt Randjietsingh.

De begroting van Binnenlandse Zaken moet worden goedgekeurd waardoor de uitgaven voor de organisatie van de verkiezingen legaal kunnen worden gedaan. Randjietsingh zegt dat eerder was aangegeven dat de begrotingsbehandeling in de tweede week van februari zou beginnen. De vergadering van vandaag is de hervatting van de vergadering van 22 januari.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May