NDP wil jongeren in ressort- en districtsraden
08 Feb 2015, 14:00
foto
Jules Wijdenbosch heeft bekendgemaakt dat de NDP jongeren in rr en dr posities wil. (Foto: René Gompers)


De NDP gaat het mogelijk maken dat jongeren zitting nemen in ressort- (rr) en districtsraden (dr). Jules Wijdenbosch, politiek coördinator van Saramacca, heeft de mededeling gedaan bij de beëdiging van de jongerenbesturen in dat district. “Als je als politieke partij niet in een vroeg stadium de jongeren betrekt bij het politieke werk en ze niet in leidinggevende posities brengt, zul je zien dat je de toekomst ontbeert,” stelt de oud-president.

“De NDP is een moderne partij. Het verschil met de traditionele partijen is dat zij alleen wanneer de verkiezingen voor de deur staan actief worden en de jongeren niet eens op de juiste plaats zetten. Zij worden alleen gebruikt om propaganda te maken.” Op zaterdagavond zijn te Groningen ruim 200 leden van jongerenbesturen uit alle zes ressorten beëdigd. Het gebeuren wordt ervaren als een historisch mijlpaal aangezien het de paarse partij gelukt is om in dit district een officiële jongerenvertegenwoordiging van zo een groot formaat te hebben. De zes jeugdvertegenwoordigingen bestaan uit gemiddeld veertig jongeren per ressort. De groep gaat een grote rol spelen bij het binnenhalen van alle drie zetels in Saramacca.

Eerder op de avond stelde Orpheo Ngadiman, voorzitter van NDP-Jongeren Saramacca dat jongeren ook moeten kunnen werken als rr-lid en dr-lid. “Er is al geopperd om van partijstructuren naar staatsstructuren te gaan. Ik mag u garanderen, zeker voor wat Saramacca betreft, dat er heel veel jongeren in die structuren zullen terechtkomen,” gaf Wijdenbosch aan. “Het gaat om kwaliteitsverbetering. En dat kun je alleen als de jongeren samen met de ouderen in structuren plaats nemen. De rr en dr functioneren het dichtstbij het volk. Dat is de basis zelf van de democratie.”

De NDP voert een beleid waarbij het voortbestaan van de partij en de partij-ideologie wordt gegarandeerd. De jeugd spelt daarbij een belangrijke rol. De jongeren krijgen van de partij alle gelegenheid om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen om uit te groeien tot kwalitatitieve staatsburgers, klonk Wijdenbosch op het podium. “De partij en de politiek die niet in de jongeren investeert zal de toekomst van dit land verpesten. De NDP kijkt verder dan de verkiezingen. Het is daarom, het is geen show, dat jongeren een bijzondere plaats in een vroeg stadium dienen te krijgen.” Het ledental van de paarse partij is volgens de NDP-topper in de laatste jaren flink toegenomen. “De jongeren hebben ingezien dat je in deze partij iets kan leren en dat je ervaring kan opdoen in het leidinggeven van processen.”


René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May