NDP-jongeren Saramacca gaan voor alle drie zetels
08 Feb 2015, 04:00
foto
Het jongerenbestuur van een van de zes ressorten van Saramacca tijdens de beëdiging. (Foto: René Gompers)


“Dat beloof ik!” roepen de jeugdigen uit volle borst. Ruim tweehonderd jongeren uit Saramacca hebben zaterdagavond trouw beloofd aan de Nationale Democratische Partij (NDP). De paarse partij heeft op zaterdagavond in Groningen alle leden van de jongerenbesturen uit de zes ressorten beëdigd. De jeugdigen gaan zich enorm inzetten om de drie zetels in dit district te bemachtigen voor de NDP, belooft de voorzitter van NDP-jongeren Saramacca, Orpheo Ngadiman.

De jongerenbesturen van Tijgerkreek, Kampong Baroe, Groningen, Wayambo, Calcutta en Jarikaba waren in november al benoemd. De eed is afgenomen door de ondervoorzitter van het landelijke NDP Jongerenbestuur Faizel Abdoelghafoer. Partijvoorzitter, president Desi Bouterse, kon door “dringende zaken in het binnenland”, niet aanwezig zijn. De jeugdigen hebben uitgekeken naar de president, maar zijn afwezigheid heeft de bijeenkomst niet minder bruisend van energie gemaakt. De jongeren zijn toegesproken door afgezant Rabin Parmessar en Jules Wijdenbosch, politiek coördinator van Saramacca.

De jongeren uit Saramacca hebben veel redenen om ‘nog vijf’ te geven aan president Bouterse. Saramacca heeft op onderwijsgebied drastische veranderingen meegemaakt. Er zijn schoollokalen bijgebouwd en nieuwe schoolgebouwen neergezet. Het district heeft sinds januari een eigen middelbare school, een technische school en avond middelbaar technisch onderwijs. In een later stadium komen er nog een avond Havo en een avond Mulo. Het schoolvervoer is aangepakt en hebben leerlingen zowel 's avonds als overdag transport van en naar de scholen in het district en naar Paramaribo.

“Wij vinden dat NDP de enige partij is die de jongeren serieus neemt en naar hen luistert”, stelt Ngadiman. “De afgelopen vijf jaar is er veel gedaan voor de jeugd in het algemeen, kijk maar naar het afschaffen van inschrijfgeld, aanpakken van sportaccommodaties en de introductie van de ziektekostenverzekering. Nog vijf jaar deze regering, geeft ons de garantie dat er serieus zal worden omgegaan met de jeugd. De NDP is ook de enige partij die jongeren voorbereid om straks over te nemen van de ouderen.” Ngadiman vindt de tijd rijp dat jongeren naast de partijstructuren ook zitting gaan nemen in de ressort- en districtsraad. “We staan klaar voor de strijd”, deelde Ngadiman mee. “We gaan samen met de andere structuren ervoor zorgen dat we alle drie zetels van Saramacca zullen binnenhalen. We gaan nog voor vijf met drie.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May