KTPI niet tevreden over positie in V7; Soemita treedt terug
07 Feb 2015, 15:35
foto


De besprekingen van de leiders van V7 hebben een onverwachtse wending genomen vandaag. KTPI-voorzitter Willy Soemita heeft meegedeeld dat hij zijn mandaat als onderhandelaar teruggeeft aan het hoofdbestuur van de partij. Soemita om een reactie gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat zijn partij niet tevreden is over de posities die aangeboden zijn op het niveau van De Nationale Assemblee.

"Niet Soemita heeft mandaat gekregen van de algemene ledenvergadering om te onderhandelen met de partijen. Het mandaat is gegeven aan het hoofdbestuur", legt Soemita uit. De KTPI mag de lijst trekken in Commewijne. In Paramaribo is de partij op de 11 plaats geëindigd. Het hoofdbestuur is niet tevreden met het bereikte resultaat.

Soemita zegt dat hij morgen een vergadering heeft waar hij verslag zal doen over de onderhandelingen. Hij ontkent dat de KTPI met andere partijen bezig is. "Wij praten met iedereen, maar het is niet zo dat wij met een ander blok bezig zijn", zegt Soemita. De leiders van V7 hebben afgesproken om dinsdag weer bijeen te komen. Het is de bedoeling dat een andere onderhandelaar namens de KTPI verder zal praten in V7-verband.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May