Mogelijk loadshedding zondag door werkzaamheden EBS
06 Feb 2015, 22:30
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal zondag voorbereidingen treffen om het nieuwe 161 KV-netwerk van Tout Lui Faut-Menkendam aan te sluiten op het bestaande net. De 161 kV transmissielijnen van Paranam naar het onderstation Menkendam zullen van 06.00 uur tot 17.00 uur geen spanning hebben.

Als alles goed verloopt, hoeft de EBS geen wijken tijdelijk uit te schakelen. Het bedrijf meldt dat bij onvoorziene omstandigheden wel overgegaan zal worden tot loadshedding. In dat geval zal er volgens een vooraf opgestelde lijst gebieden worden uitgeschakeld. Dit zal niet langer dan drie uren duren.

Om het ongerief van de uitschakeling te minimaliseren, is er gekozen om de werkzaamheden op een zondag uit te voeren. Tijdens de uitschakeling zal niet de volledige opwekcapaciteit van Suralco benut kunnen worden. Het verzorgingsgebied van Paramaribo en omstreken zal voor het grootste deel gevoed worden door de opwekeenheden van de EBS en Staatsolie. De EBS doet een beroep op de verbruikers om extra zuinig om te gaan met de beschikbare energie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May