Kaloti Suriname Mint House wordt op 20 februari geopend
06 Feb 2015, 00:00
foto
Het Surinaamse team met de top van Kaloti Jewellery Group. Links Winston Wilson, vertegenwoordiger van Kaloti Suriname. Naast hem de oprichter van Kaloti, Munir Kaloti, president of the board, die speciaal naar Suriname komt voor de opening.


De Kaloti Suriname Mint House te Zanderij wordt geopend op 20 februari. Winston Wilson, vertegenwoordiger van Kaloti in Suriname en zijn team, zijn helemaal klaar voor het historische moment. Suriname zal met de raffinaderij goud exporteren dat kwikvrij is. De teamleden zijn ook ruim twee maanden getraind in Dubai en zijn al volop bezig met het proces in Suriname, legt Wilson uit aan Starnieuws.

Bij de opening van de mint house zal naast de aanwezigheid van president Desi Bouterse, de topman van Kaloti overvliegen naar Suriname. De raffinaderij is opgezet met kennis van de 'Kaloti Jewellery Group. Er is intensief contact tussen het team in Suriname en Dubai. Alle voorbereidingen zijn nu rond om de opening te kunnen verrichten. De planning heeft enkele maanden vertraging ondervonden door diverse redenen, maar intussen is alles op schema. De eerste steen werd gelegd op 1 maart 2013. "Ook in de ogen van Kaloti is dit nieuwe instituut een unieke public private partnership. Dit is goed voor de ontwikkeling van Suriname om zo de dienstverlening bij de export van goud snel en efficiënt, conform de hoogste standaarden te laten gebeuren", benadrukt Wilson.

In de goudraffinaderij zullen de nieuwste technieken worden toegepast, legt Wilson uit. Milieu-vriendelijk werken staat hoog in het vaandel van Kaloti. Naast deskundigen die on the job getraind zijn, zijn diverse lokale experts ingeschakeld bij de verschillende aspecten waarmee het bedrijf te maken heeft. De waarde van het goud dat het land verlaat kan minutieus worden bepaald in de mint house. Wilson zegt dat in eerste instantie het gaat om het goud dat door de kleinmijnbouw wordt geproduceerd. Alle diensten van de overheid zullen ook gevestigd zijn in de mint house, waardoor er gelijk controle plaatsvindt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May