Persconferentie Jhauw wordt mediaconfrontatie
04 Feb 2015, 16:05
foto
Ramsunder Jhauw, directeur Surishopping tijdens de persconferentie. (Foto: René Gompers)


Een persconferentie met Ramsoender Jhauw, directeur van Surishopping, is vanmiddag uit de hand gelopen. Jhauw heeft flink uitgehaald naar de media, met name Starnieuws. Hij beweert dat hij vaker negatief in het nieuws verschijnt in plaats van de ‘Dassasinghs’ die tegen hem een moordcomplot zouden hebben beraamd. Jhauw heeft ‘bewijsmateriaal’ aangevoerd dat hij moeilijk of helemaal niet kon toelichten. De persconferentie veranderde in een discussie en enkele aanwezige verslaggevers hebben de ruimte eerder verlaten.

De pers was uitgenodigd door Jhauw ‘voor schokkende onthullingen’. Voordat de zaak Westfa behandeld werd, deed Jhauw een mededeling over de levering van materiaal aan de brandweer. Jhauw gaf aan dat na 14 maanden er recent slechts een klein deel van de spullen is aangekomen. Het materiaal is volgens Jhauw aangehouden op de haven omdat sommige zaken niet kloppen. Er zijn volgens Jhauw ook buitenlandse instanties betrokken bij het onderzoek. Hij bleef vaag over de informatie en antwoorden op indringende vragen bleven uit. In de rechtszaak die het Korps Penitentiaire Ambtenaren aanhangig heeft gemaakt, heeft de rechter gevonnist dat Surishopping inferieure spullen geleverd heeft. Jhauw geeft aan dat de rechter het vonnis op verkeerde informatie heeft gebaseerd.

Jhauw heeft de uitdraai van een ‘WhatsApp’ chat met Westfa voorgelezen en een geluidsopname laten horen van een telefoongesprek. Uit de chat en telefoongesprek geeft Westfa aan dat hij vreest voor zijn leven en vraagt om hulp aan Jhauw. Westfa merkte op dat ‘Dassa’ overal mensen heeft, in de inlichtingendienst, bij de politie en de media. Westfa drukte Jhauw verschillende keren op het hart om zich koest te houden en om niet naar de media te stappen. Westfa wees Jhauw erop dat door het opzoeken van de publiciteit door Jhauw de zaak nu helemaal opgeblazen is. Jhauw deelde aan de pers mee dat het materiaal nog niet aan de politie is overhandigd, omdat “de politie het erg druk heeft.” Na een opmerking dat er duidelijk geknipt is in het telefoongesprek, brak er een discussie los. Aan Jhauw werd gevraagd hoeveel waarde hij hecht aan de uitlatingen van Westfa die nu ook contact blijkt te hebben met zijn vermoedelijke opdrachtgevers en de media. Ook op vragen waarom er geknipt is in het materiaal, kwam er ook geen afdoend antwoord.

Jhauw beweert dat de media selectief artikelen publiceren die hem schaden. Hij vindt dat ondanks de vele publicaties die erop wijzen dat zijn beweringen en uitlatingen over de ‘moordcomplot’ en de ‘brandweerspullen’ hem uiteindelijk positief neerzetten, zijn naam nog niet gezuiverd is. “De pers heeft een verschrikkelijke verantwoordelijke taak in de gemeenschap”, zei Jhauw terwijl op de tafel sloeg. “Het moet als de meest integere orgaan naar buiten komen.” De discussie liep hoog op toen de mediamensen Jhauw erop wezen dat het niet hoort om het geluid te publiceren waar er duidelijk in geknipt is en overigens nog als bewijsmateriaal naar de politie moet. Jhauw had als doel om het ‘bewijsmateriaal’ te laten publiceren. Jhauw dreigt met een rechtszaak tegen Starnieuws. De camerapersonen en verslaggevers hebben nog voor het einde van de persconferentie de zaal verlaten.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May