Oostelijke polder krijgt gedeeltelijk water
04 Feb 2015, 18:00
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh en Hoofd van de dienst Waervoorziening, Marlon Oosterling, waren aanwezig bij de aanleg van de buizen.


Een deel van de Oostelijke polder in Nickerie kan binnen drie weken genoeg water hebben. De dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is begonnen met werkzaamheden die de mensen moeten voorzien van goed drinkwater.

De eerste buizen zijn dinsdag in de grond geplaatst. In totaal zullen buizen over veertien kilometers worden geplaatst. De aanleg van de buizen vindt plaats vanaf het waterdistributiestation Paradise. Bewoners die lange tijd onvoldoende tot geen water hadden, zullen als alles volgens planning verloopt over drie weken volledig worden voorzien. Het waterstation in de Henarpolder wordt ook uitgebreid opdat in dat gebied het water eveneens optimaal uit de kraan komt.

Het waterleidingnet in de Nickeriaanse polders van de dienst Watervoorziening wordt stapsgewijs overgedragen aan de Surinaamse Waterleiding Maatschappij. De oostelijke polder is voor zijn waterbehoefte aangewezen op de tankwagen die twee keer per week water levert. Voor drinkwater moet er gebotteld water worden gekocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May