Kinderbehandelkamer SEH in gebruik genomen
03 Feb 2015, 17:00
foto
De kinder behandelkamer van SEH. (Foto: René Gompers)


Met veel belangstelling is vanmorgen de kinderkamer op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) officieel in gebruik genomen. De aparte behandelkamer is een initiatief van het SEH-team en de kinderafdeling van het ziekenhuis. Kinderen tussen 0 en 16 jaar die spoedeisende hulp nodig hebben, worden vanaf vandaag behandeld in hun eigen volledig ingerichte ruimte.

De kinderen moesten afhankelijk van de urgentie in de wachtruimtes op hun beurt wachten. “In die ruimtes zijn ze blootgesteld aan onder andere agressieve patiënten en ernstige zieken”, geeft de arts Mireille Rodriguez aan. “Kinderen worden vaak gezien als kleine volwassenen, maar reageren anders op prikkels uit de omgeving en vereisen bij de behandeling een speciale aanpak”, merkt Rodriguez op. Er wordt met de eigen ruimte nagestreefd om de wachttijd voor de kinderen te verkorten. Als de wachttijd toch langer gaat duren, zal er voor gezorgd worden dat het kind wordt gerust gesteld. “Een kind dat zich op haar of zijn gemak voelt, is immers ook makkelijker te onderzoeken en dat zal zeker positief bijdragen aan herstel of het genezingsproces.”

Op de SEH komen er jaarlijks gemiddeld vijftigduizend mensen binnen. Een vierde deel daarvan bestaat uit kinderen, deelt AZP algemeen directeur Antoine Brahim mee. “Vanaf vandaag worden ze in een eigen kindvriendelijke- en kindveilige ruimte behandeld, weg uit de drukte en speciaal uitgerust voor kinderen.” De kamer is ook ingericht door het SEH-team en de kinderafdeling. Er is ruim US$ 25.000 aan medisch apparatuur en spullen voor de kinderen in de nieuwe ruimte gestopt. Drie kinderen kunnen tegelijk worden behandeld.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May