Japan bekostigt nieuwe ambulance Diakonessenhuis
03 Feb 2015, 14:00
foto
De Japanse ambassadeur Masatoshi Sato en algemeen directeur van Diakonessenhuis, Melvyn Rapprecht, tijdens de ondertekening van de documenten.


Het Diakonessenhuis heeft een cheque van US$ 45,158 gekregen van Japan voor aanschaf van een ambulance. Het contract werd ondertekend door algemeen directeur Melvyn Rapprecht en Masatoshi Sato, Minister-Counsellor van de Japanse ambassade op Trinidad & Tobago. De ondertekening vond vrijdag plaats in de kapel van het Diakonessenhuis.

Het Diakonessenhuis benadrukt dat het zeer belangrijk is om over een eigen ambulance te beschikken. Indien nodig kunnen patiënten opgehaald en weggebracht worden. Dit is een belangrijk aspect van klantvriendelijk naar de patiënt toe. Toen de ambulance van het Diakonessenhuis, die geschikt was om patiënten ook liggend te vervoeren, kapot ging, is een project ingediend bij de ambassade van Japan met het verzoek te helpen bij het aanschaffen van een nieuwe ambulance.

Begin januari is het project goedgekeurd en is toegezegd om een ambulance voor het Diakonessenhuis te bekostigen uit het fonds Grant Assistance for Grassroots Human Security (GGP) op Trinidad & Tobago. Dit fonds is beschikbaar voor projecten die een grote groep personen ten goede komt. Het Diakonessenhuis is het volk van Japan heel dankbaar voor deze gift. Bij de ondertekeningsceremonie waren ook aanwezig vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Advertenties