Acht jaar voor doodslag en mishandeling slachtoffers
03 Feb 2015, 08:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft de Braziliaan TD op de rechtszitting maandag een celstraf van acht jaar opgelegd voor het doden van een landgenoot. Daarnaast heeft de veroordeelde een andere Braziliaan zwaar lichamelijk mishandeld door steekverwondingen toe te brengen. Kuldipsingh merkte op dat er sprake is geweest van voorwaardelijk opzet. Hij heeft het eerste slachtoffer in zijn borststreek geraakt en de tweede persoon werd in zijn buikstreek verwond.

De veroordeelde was onder invloed van alcohol toen het feit zich voltrok. Hierdoor was zijn bewustzijnstoestand vernauwd. De rechter vindt dat de veroordeelde daarvoor zelf verantwoordelijk is geweest. Ook heeft T.D. steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de manier waarop het feit zich heeft voltrokken. De veroordeelde had de dood van het slachtoffer niet gewild, maar hij was onder invloed. Dat de veroordeelde uit zelfverdediging gehandeld zou hebben, is niet vast komen te staan.

Op die bewuste dag wilde T.D. met de vrouw van een van de slachtoffers gaan dansen. De man sprak hem hiervoor aan en de veroordeelde bracht hem een steekverwonding in zijn buikstreek toe. Een vriend van dit slachtoffer sprak de veroordeelde aan om erger te voorkomen. Deze man werd door T.D. in zijn borststreek gestoken. Hij overleefde de verwonding niet.

Advocaat Georgette Leter merkte op dat haar cliënt de slachtoffers niet opzettelijk heeft verwond. Zij voerde aan dat de getuigen niet gehoord zijn op de zitting en dat er gewerkt is met verklaringen van de politie. Deze verklaringen zijn niet getoetst, omdat de getuigen niet verschenen zijn op de rechtszittingen. De rechter achtte de feiten bewezen en legde de straf op aan T.D. Zij week af van de strafeis van officier van justitie Nirmala Maikoe van tien jaar, omdat de veroordeelde voor het eerst in Suriname in aanraking met de politie is gekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May