DOE-bestuur respecteert keuze Schalkwijk
26 Jan 2015, 12:00
foto


Carl Breeveld, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) heeft Marten Schalkwijk bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de partij. Schalkwijk, die medeoprichter en ex-voorzitter van DOE heeft zijn lidmaatschap van de partij opgezegd.

“Het bestuur respecteert u keuze. Het ga u goed,” schrijft voorzitter Breeveld aan zijn gewezen partijlid. In zijn brief naar de partijleiding heeft Schalkwijk aangegeven dat hij het jammer vindt dat hij tot dit besluit is gekomen. Hij had de partij samen met het bestuur willen opbouwen.

“De afgelopen jaren heeft het bestuur het kennelijk niet nodig geacht om van de beschikbare expertise gebruik te maken.” Schalkwijk vindt dat er gebrek is aan belangstelling voor de lokale ontwikkeling, wat één van de grondbeginselen van de partij was.

DOE stond voor politiek-bestuurlijke hervorming, maar in de afgelopen jaren heeft de partij volgens Schalkwijk geen enkele initiatiefwet ingediend in De Nationale Assemblee om enige hervorming teweeg te brengen. Hij stelt dat de partij in het verleden intern steeds ervoor gewaakt heeft om de concentratie van macht in handen van een enkeling te leggen. Na de verkiezing van de voorzitter als lid van De Nationale Assemblee werd verwacht dat hij de leiding van de partij zou overdragen. "Helaas is dit niet gebeurd, waardoor vele kernen nooit zijn bezocht en zijn weggevallen. Ook zijn vele kaderleden van het eerste uur niet meer betrokken en zijn gaandeweg afgehaakt. De partij heeft naast het (voorzitter) assembleelid in de afgelopen jaren geen andere personen geprofileerd, waardoor de kritiek van buitenaf te vaak is dat DOE op een one-man show lijkt.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May