Bouva pleit voor daling prijzen basisgoederen
23 Jan 2015, 03:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva pleit voor lagere prijzen voor basisgoederen. (Foto: Raoul Lith)


Het assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/'NDP) vindt dat vooral de prijzen van basisgoederen omlaag moeten gaan. Hij haalt aan dat geruime tijd de brandstofprijzen dalen, terwijl de prijzen in de winkels hetzelfde blijven. Wanneer brandstof duurder is, gaan de prijzen wel omhoog, maar het omgekeerde gebeurt niet.

Bouva riep bij de behandeling van ingekomen stukken in De Nationale Assemblee donderdag dat de regering maatregelen moet treffen. De regering heeft eerder om de tafel gezeten met het bedrijfsleven over betaalbare basisgoederen. Dat zou nu ook moeten gebeuren volgens hem. De samenleving moet merken dat transport van goederen goedkoper is geworden, waardoor ook de prijzen zouden moeten dalen.

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) meldt dat de consumentenprijzen in december 2014 ten opzichte van november met 0.3% is gedaald. "Vergelijken we december 2014 met december 2013 dan zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 3.9% gestegen (een 12 maand inflatie van 3.9%)", deelt het ABS mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May