Somohardjo tegen Girjasing: Besluit Commewijne is al rond
21 Jan 2015, 16:40
foto
VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing


VHP-topper tevens assembleelid Sheilendra Girjasing vindt het niet acceptabel dat KTPI de lijsttrekker wordt van Commewijne voor de samenwerkende partijen. De VHP is op de tweede en NPS op de derde plaats gekandideerd. Pertjajah Luhur (PL) had plek 1 en 4, maar heeft de eerste plaats afgestaan aan KTPI. Girjasing heeft zijn misnoegen geuit tegenover Dagblad Suriname. Aan Starnieuws zegt Girjasing dat VHP niet goed uit de verf is gekomen bij de onderhandeling. Zijn achterban is gedemotiveerd en vraagt herziening van de positionering.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, merkt tegenover Starnieuws op dat er niet meer te onderhandelen valt over Commewijne. Daar is al overeenstemming bereikt. "PL had de eerste en de laatste plaats. Het is ons goedvinden dat wij KTPI een plek hebben gegeven. Wij willen dat de KTPI ook in de combinatie blijft. Wij hebben gekeken naar het groter belang", stelt Somohardjo. Zijn partij heeft ook in Wanica een plek afgestaan aan de BEP. Ook andere partners hebben afspraken gemaakt met andere partijen, zoals de NPS met de Politieke Vleugel van de FAL (PVF). Enkele partijen zijn nog bezig met gesprekken voeren voor bilaterale samenwerking.

Girjasing vindt dat Somohardjo binnen de combinatie bezig is zijn 'Jawa-blok' te realiseren. Hij merkt op dat de KTPI tijdens de vorige verkiezing 1800 stemmen heeft gehaald. Die partij is nu verdeeld. Op eigen kracht kan KTPI nooit een zetel binnenhalen. Somohardjo is van plan al zijn partijgenoten te laten stemmen op nummer 4 om de kandidaat op basis van voorkeur binnen te halen. De rest van de stemmen die over is, gaat naar de nummer 1. Zo komen PL en KTPI binnen in Commewijne. "Mijn achterban is behoorlijk gedemotiveerd. Wij hebben dit kenbaar gemaakt aan voorzitter Chan Santokhi. Die zegt dat wij dan maar harder moeten gaan werken", stelt Girjasing.

Somohardjo meent dat de samenwerkende partijen drie zetels in Commewijne zullen halen. "Anders kunnen we de tent sluiten. Ook al is Remy Pollack naar de NDP, maar de kiezers die op hem gestemd hebben, zijn NPS'ers. Ik begrijp niet waar Girjasing zich druk om maakt. Het is niet eens duidelijk of hij gekandideerd wordt. Hij praat voor zijn beurt. In elk geval gaan wij niet meer onderhandelen over Commewijne", zegt Somohardjo resoluut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May